Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-11 05:50:00

Így nyaralnak a magyarok a várható szigorítások árnyékában

Európában egyre emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért Magyarországon is újabb szigorító intézkedések jöhetnek. Erről Orbán Viktor beszélt az állami rádióban. Közben a balatoni szezon jobban alakul a vártnál, noha egy friss felmérés szerint a magyarok 50 százaléka a nyár végére, vagy őszre halasztotta következő utazását.

"Magyarország biztonságos, a behurcolás a probléma. Én értem, hogy mindenki nyaral. Nyilván mi is ezt fogjuk tenni. Az embernek egy évben egyszer látnia kell a tengert de most mégis inkább az legyen a jelszó, hogy több Balaton kevesebb Adria" - ezt mondta a miniszterelnök péntek reggeli interjújában.

A kormányfő a Kossuth rádióban arról is beszélt, hogy „szomorúak a számok” Európában, de Magyarország rendben van. Azt mondta, hogy nálunk a veszélyt a behurcolás jelenti, ezért Orbán szerint kell majd újabb korlátozó intézkedéseket is hozni. Erről az Operatív Törzs dönt.

Már a turisták számán is látszik, hogy egyre többen nyaralnak belföldön. Balatonfenyves polgármestere örül, hogy beindul a szezon, de nagyon fontos a járványügyi szabályok betartása.

"Úgy látom, hogy ezek lazulnak. Ami nem lenne szabad. Nyilván jöjjenek, minél többen jöjjenek, de vigyázzanak ránk, vigyázzunk egymásra. Legyünk felelősségteljesek" - mondta Lombár Gábor.

Egy Balaton-parti apartman tulajdonos híradónknak azt mondta, hogy a szezon ugyan valóban beindult, de külföldi vendég alig van, és csak néhány napra érkeznek a turisták.

"Inkább a minőséget keresik az emberek. Jó minőségű, klimatizált, wi-fis szálláshelyek. Medence előnyben. És inkább adnak egy kicsivel több pénzt rövidebb időre, mint a megszokott egy hétre, régebbi szálláshelyeket foglalva" - mondta Varga Balázs apartmantulajdonos.

A Netrisk.hu 6000 fős felmérése szerint a magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait. A válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százaléknyian pedig csak jövőre terveznek útra kelni. Idén nyáron a nyaralni indulók 56 százaléka a határokon belül marad.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink