Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-10 09:14:00

Farkas Örsnek bocsánatot kell kérnie a Jobbiktól – a törvényszék ítélete szerint

A Székesfehérvári Törvényszék kötelezte arra a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjét, hogy a valótlan állítása miatt kérjen bocsánatot a Jobbiktól, és fizessen meg több százezres sérelemdíjat és a perköltséget – olvasható a Jobbik közleményében. Az ítélet nem jogerős.

Farkas Örsnek azért kellett megjelennie a Székesfehérvári Törvényszéken, mert a Jobbik pert indított ellene, miután tavaly februárban úgy fogalmazott az állami tévében, hogy a Jobbikot akkor a tagságának majdnem a fele elhagyta. „Azóta kiderült, hogy Farkas Örsnek fogalma sem volt arról, hogy mit is beszél, hiszen annak, amit mondott, semmi köze nem volt a valósághoz” – írja a Jobbik közleményében. Miután ez a bíróságon is kiderült, a szóvivőt, miniszteri biztost, fideszes elemzőt elsőfokú, még nem jogerős ítéletben arra kötelezte a Székesfehérvári Törvényszék, hogy a valótlan állítása miatt kérjen bocsánatot a Jobbiktól, és fizessen meg több százezres sérelemdíjat és a perköltséget.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen perek sem Farkas Örsöt, sem pedig a hozzá hasonlóan gondolkodó és szintén hazugságokat gyártó elvtársait nem fogják elrettenteni attól, hogy kitartóinak eszement agyszüleményeit bárhol és bármikor megismételjék” – olvasható a párt kommünikéjében. „A magyar néppárt, a Jobbik mindig az igazság pártján áll” – hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy „a jövőben is határozottan fel fog lépni a róla terjesztett hazugságok ellen! A Fidesz korrupt, hazug hatalmi gépezete csakis az igazság erejével győzhető le.”

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink