Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 18:30:00

Lánchíd: A miniszter szerint nem szabott a kormány kéthetes határidőt Karácsonyéknak

Nem szabott a kormány határidőt a fővárosnak a Lánchíd felújítási tenderének a kiírására - jelentette ki Gulyás Gergely a mai Kormányinfón az ATV kérdésére.

Nemmel válaszolt a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter arra, hogy a kormány szabott-e kéthetes határidőt Karácsony Gergelyéknek, és ha nem írják ki ez idő alatt a közbeszerzési pályázatot a Lánhídra, akkor törvénymódosítást kezdeményeznek és a kormány veszi át a felújítást és a Lánchíd tulajdonjogát is. A Hír TV Híradója számolt be néhány napja a kéthetes határidőről.

A miniszter szavaiból ma kiderült, hogy semmilyen határidőt nem szabott a kormány a fővárosnak.

Múlt pénteken jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy ha hosszú ideig tart a főváros “szerencsétlenkedése” akkor a Fidesz és KDNP frakciók megkérik a kormányt, hogy vegye át a Lánchíd felújítását és vegye a saját kezébe a hidat magát is. Az ATV kérdésére Hollik István azt mondta, az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani. Aznap este Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, egyelőre nem tudni, pontosan mikor, de “99 százalékban készen vagyunk” - mondta a főpolgármester, erről részletesen itt írtunk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén az Egyenes beszédben hétfő este úgy fogalmazott, hogy szeretnének támogatólag állni Karácsony Gergelyhez. A Fővárosi Közfejlesztési Tanácsban, amíg folyamatos volt az ülés, közös ügyekben tudott a főváros és a kormány együttműködni - mondta a műsorban. A miniszter úgy látja, hogy nem a kormány, hanem a főváros részéről történt változás: szerinte a főváros kezdett el politizálni, ahelyett, hogy együttműködne. Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a Fidesz frakciónak volt a javaslata az, hogy a Lánchidat a kormány újítsa fel és vegye állami hatáskörbe, ő viszont azon az állásponton van, hogy “adjanak esélyt Karácsony Gergelynek” a közbeszerzés kiírása. Megjegyezte, hogy “drukkol a fővárosnak”.

Ajánlom

További belföldi híreink