Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 11:13:00

Kaleta-ügy: a kormány kész a Btk. módosítására is

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón részletesen beszélt Kaleta Gábor ügyében született bírósági döntésről.

A kormány foglalkozott a Kaleta-ügy kapcsán a gyermekvédelem helyzetével, külön áttekintették a gyermekjog védelmét. Azt látják, hogy a Btk. szigorúbb, mint korábban, viszont gyomorforgatónak és elfogadhatatlannak tartják a Kaleta-ügyet, a legszigorúbb ítéletet kell meghozni ebben az ügyben. A kormány külön munkacsoportot hoztak létre, amit Kocsis Máté frakcióvezető fog vezetni.

Kaleta-ügyről az ATV kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy zárjuk le azt a vitát, hogy a politikának is lehet véleménye ítéletekről. „Egy ilyen esetben, mikor képek tárolása valósult meg gyerekekről, ott első hallásra enyhe ez az ítélet. Magyarországon független a bíróság a kormánytól” – mondta. Készen állnak arra is, hogy a Btk.-t módosítsák, és súlyosabban szankcionálják azt.


Az MSZP javaslatát, miszerint szigorítanák a hivatalos személy általi elkövetett bűncselekményt: nincs akadálya annak, hogy itt is szigorúbb ítélet legyen. Hasonlóan gyomorforgatónak tartja, hogy a Párbeszéd képeken három kormánytagot és a legfőbb ügyészt Kaleta cinkostársának nevezi.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink