Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-10 06:05:00

Hátborzongató részletek derültek ki a magyar életet is követelő ausztriai sziklaomlásról

Mint arról portálunk is beszámolt már korábban, életét vesztette egy 50 éves magyar nő egy kőomlást követően az ausztriai Medve-szurdokban. A baleset részleteiről az RTL Klub készített riportot.

Összesen tíz túrázó indult a Graztól 40 kilométerre fekvő szoroshoz. A balesetet során a leomló kövek leszakították a szorosban kiépített falépcsőt, amin a turisták álltak, a magyar nő a mélybe zuhant és szörnyethalt.

"Hallottunk egy hangos sikolyt, ahogy mentünk fel a lépcsőn. Felnéztem, olyan sok kő volt, és nagyok voltak! Ösztönösen a falhoz szorítottam magam, ahogy csak tudtam. A fülem is lehorzsolódott, aztán a vállamra estem" - mesélte az egyik túrázó, aki könnyebb sérüléssel megúszta a sziklaomlást.

A magyar áldozat a férjével indult túrázni, az RTL Klub információi szerint a férfi jól van.

A sérültek mentése nem volt egyszerű feladat, a szurdokot ugyanis csak gyalog lehet megközelíteni. A hegyimentőknek egy meredek sziklafalon kellett leereszkedniük, hogy elérjék a baleset helyszínét. A kimentett sérülteket végül helikopterrel szállították egy közeli kórházba. A magyar áldozat holttestét a vízből emelték ki. A másik áldozat egy 21 éves osztrák nő.

Az RTL Klubnak megszólaló, a szurdokot jól ismerő túravezető szerint éppen azért volt lehetetlen a menekülés, amiért a mentés is nehézségekbe ütközött: a szurdok és így a kiépített út is nagyon szűk, néhol csak egyetlen ember fér el a keskeny pallókon.

atv.hu/Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink