Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 21:17:00

„Határozottabb kiállás kellene” – a leváltott gödi alpolgármesterek szerint a polgármester miatt „veszett el a kontroll” a Samsung-gyár felett

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere menesztette két alpolgármesterét, az LMP-s Fülöp Zoltánt és a DK-s Lőrincz Lászlót, mert szerinte helyettesei nem segítették a város fejlődését. A volt alpolgármesterek viszont úgy látják, a polgármesternek kellene több határozottságot mutatnia a várossal kapcsolatos ügyekben.

Lőrincz László az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, szó sincs ellenzéki belháborúról, csupán személyi ellentétek vannak. Fülöp Zoltán szintén a műsorban úgy fogalmazott: „kicsit jobban kihallatszik most a munkazaj”. Szerinte vannak problémák, amelyeket meg kell oldani, erre kaptak felhatalmazást a választóktól, és arra, hogy megmutassák: ezt együtt is meg lehet csinálni – ebben vannak most súrlódások.

Arra a felvetésre, hogy a polgármester szerint alpolgármesterei a Fidesz segítségével próbálják megbuktatni, Lőrincz úgy reagált: ennek nincs semmi alapja, sőt, Balogh már többször megpróbálta leváltani az alpolgármestereket, ennek érdekében felajánlott ilyen pozíciókat a Fidesznek.

Fülöp szerint a Samsung-gyár ügyében egységes fellépésre lenne szükség, ugyanis korábban több kormányzati szereplő is kifejezte, hogy úgy látják, nincs igazán gazdája ennek a területnek, ezen Fülöp szerint egy egységes testülettel és határozottabb kiállással lehetne változtatni.

Lőrincz még hozzátette, hogy a járvány és a különleges jogrend idején a polgármester sok dologról egy személyben dönthetett, ő vezette a Samsung-gyárról szóló tárgyalásokat is, szerinte viszont az a kontroll, amit a város tudna gyakorolni ezzel kapcsolatban, a tárgyalások során elveszett.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink