Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 16:53:00

Varga Mihály elárulta, kik azok a kollégái, akikkel osztozni tud szenvedélyén

A HammerWorld metál- és hard rock magazin nem akárkivel készített interjút a júliusi-augusztusi számában. Varga Mihály pénzügyminiszter ezúttal zenei ízléséről árult el egy s mást.

Az Index által szemlézett interjúból kiderül: a rock-szerelmes Varga Mihálynak nem volt könnyű dolga szülővárosában, a hetvenes években ugyanis Karcagon leginkább a diszkókultúra futott.

A lapnak Varga felidézte első koncertélményét is. Aznap Deák Bill Gyula olyan koncertet adott a Karcagi Ifjúsági Klubban, hogy a leendő pénzügyminiszter és barátai „teljesen megpadlóztak tőle” – emlékezett vissza a politikus.

Varga Mihály – bár szülei még mindig reménykednek – azóta sem nőtte ki a „rockkorszakát”. Ha egyedül kocsiba ül, még mindig hard rockot vagy metált hallgat. Ám mint kiderült, a politikus legtöbbször kollégákkal utazik, ilyenkor pedig szolidaritásból inkább teszi be a Slayer zenekar lemezeit.

Szerencsére azért időnként akadnak olyan kollégái is, akikkel tud osztozni szenvedélyén. Régebben például Rockenbauer Zoltánnal (1990 és 2006 között a Fidesz országgyűlési képviselője) cserélgettek lemezeket.

Az interjúból kiderül az is, hogy Varga egyszer egy munkavacsoráról egyenesen egy AC/DC-koncertre ment, úgy ahogy volt: öltönyben és nyakkendőben.

Az elmúlt időben Judas Priest, Metallica, Rammstein és Ákos koncerten fordult meg – árulta el a pénzügyminiszter, aki arra a kérdésre, hogy mit szólnak majd az emberek ahhoz, hogy kiderült, metálrajongó, azt válaszolta: „Nézd, ha valaki megharagszik rám azért, mert rockot vagy metált hallgatok, azt csókoltatom.”

 

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink