Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 15:38:00

Betelt a pohár: az MSZP november 12-ig adott időt a kormánynak

Az MSZP követeli, hogy a szociális ágazat dolgozói november 12-ig kapják meg az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.

Mint közleményükben írják, a párt hónapok óta kéri, hogy részesüljenek egy egyszeri 500 ezer forintos juttatásban mind az egészségügy, mind a szociális szféra dolgozói, a Fidesz azonban „spórolni akar, és önkényesen válogatja ki, hogy ki kaphat és ki nem a jutalomból”.

A párt szerint tisztességtelen a Fidesz részéről, hogy különbséget tesz foglalkozás szerint, a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók között, miközben mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében – fogalmaznak, hangsúlyozva: az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, éppen ezért a kormánynak kérés nélkül kellene elismernie az áldozatos munkájukat.

Az MSZP aláhúzza: továbbra is támogatják a szakszervezetek törekvéseit, ezért elvárják a kormánytól az érdekvédők követeléseinek megfelelően, hogy legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig fizesse ki az ágazat dolgozóinak az egyszeri pluszjuttatást!

„Kásler Miklós nem fordíthat hátat azoknak, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért. Az elmúlt időszakban végzett szolgálatuk után ezek az emberek a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól!” – zárják közleményüket.

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink