Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-09 18:24:00

Az orosz nagykövettől kér segítséget az egyik magyar szakszervezet

Levelet írt az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetének a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, hogy közbenjárását kérje a cég többségi tulajdonosával való kapcsolatfelvételben – számolt be a HVG.

Az érdekképviselet szerint a menedzsment figyelmen kívül akarja hagyni a kollektív szerződésben szabályozott, úgynevezett szabadságos bér kifizetésének előírásait, aminek véleményük szerint beláthatatlan következményei lehetnek.

A szervezet arról számolt be, 2010 óta szinte folyamatosan átütemezni kényszerültek a járandóságaikat, nem tervezhettek a béren kívüli juttatásaikkal, mert a Dunaferr likviditási helyzetére hivatkozott, és szinte mindig bizonytalanok voltak a kifizetések. Hangsúlyozták: a „kialakult helyzet súlyos, de nem csak a járványhelyzetnek köszönhetően”, a menedzsment viszont nem foglalkozik és nem is számol be a tulajdonosnak az észrevételeikről és a jelzéseikről.

„Most már nem tudunk, és nem is akarunk lemondani a kollektív szerződésben rögzített juttatásainkról! Még azok átütemezését sem akarjuk!” – fogalmaztak, hozzátéve: a gyár folyamatosan termel, ezért nem értik, miért kell megint áldozatokat hozniuk és folyamatosan a létszámleépítés rémétől fenyegetve dolgozniuk.

atv.hu/HVG

Ajánlom

További belföldi híreink