Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-08 09:37:00

Karácsony: A kormány a pénzt szokásához híven a pénzemberekhez önti

A főpolgármester Budapest helyzetéről írt, hogy szerinte milyen nehéz helyzetbe került Budapest.

„Sokszor elmondtuk már, a segítségre ott van szükség, ahol a baj van. A járvány okozta válságból az emberek támogatásával mászhatunk ki. Míg a kormány a pénzt szokásához híven megint a pénzemberekhez önti, mi – lehetőségeinkhez mérten – azoknak nyújtjuk a kezünket, akiket leginkább megütött az elmúlt néhány hónap.

A Főváros tulajdonában álló bérlakások lakóinak – jövedelemcsökkenésük arányának megfelelő mértékű – lakbérkedvezményt biztosítunk és 70 önkormányzati bérlakást eszközként vontunk be a válságkezelésbe.

 
Éves szinten mintegy 24 ezer forinttal támogatjuk azokat a szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő, azaz védendő fogyasztókat, akiknek ezzel segíthetjük lakásfenntartásukat és talán megelőzhetjük, hogy hátralékaik halmozódjanak fel.

A fővárosi turizmus szörnyű veszteségeiből is igyekszünk kompenzálni a Restart Budapest Card bevezetésével, amely hazai vendégek számára is elérhetővé teszi a budapesti szállodákat. Több, mint 30 ingyenes és közel 100 kedvezményes szolgáltatással, programokkal, utazási lehetőséggel kiegészítve kínálunk pihenési, feltöltődési lehetőséget a világ egyik legszebb fővárosában” – írta Karácsony Gergely a Facebook-bejegyzésben

Sokszor elmondtuk már, a segítségre ott van szükség, ahol a baj van. A járvány okozta válságból az emberek támogatásával...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. július 7., kedd

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink