Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-08 08:27:00

"Aggályos tartalmú" kérdőíveket töltetnek ki a gyerekekkel az Erzsébet-táborokban

Aggályos tartalmú, érzékeny adatokra rákérdező kérdőívet töltetnek ki az Erzsébet-táborokban a gyerekekkel – írja az Index a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének információi alapján.

A PDSZ által közzétett képeken az látható, hogy a négyoldalas kérdéssor a pontos adatok megadása után például arra is rákérdez a gyerekeknél, hogy mekkora házban laknak, van-e a családban autó, milyen végzettségük van a szülőknek, de azt is tudni akarják, hogy a gyermek szeretne-e kistestvért, vagy hogy milyen gyakran szoktak bizonyos dolgokat csinálni, például sírni, vagy facebookozni.

A 18. kérdés például arra kéri a táborozó gyerekeket, hogy osztályozzák 1-től 5-ig a családjukat, a szüleiket, a testvéreiket, az osztályközösségeiket és a tanáraik többségét

A szakszervezet problémásnak találja, hogy az elvileg önkéntesen, szülői beleegyezéssel kitöltendő kérdőívekről nem lehet tudni, hogy milyen célból és kinek gyűjtenek adatokat, emellett a kérdések módszertanát is aggályosnak tartják.

Az Index megkeresésére a KINCS megerősítette, hogy a „Véleményed kincs” elnevezésű kutatás az Erzsébet alapítvánnyal közös együttműködésük alapján valósul meg.

A felmérés célja a KINCS állásfoglalása szerint azt, "hogy reális képet kapjunk gyermekeink jelenlegi közérzetéről, hogy hogyan élték meg a digitális munkarendet". 

fotó: nedolgozzingyen.huFotó: nedolgozzingyen.hu

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink