Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-07 07:48:00

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség kétrendbeli zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette a testvérét és annak férjét azért, mert a sógora feljelentése alapján indult eljárásban az ügyészség vádiratot nyújtott be a vádlott apjával szemben.

A sértett nő a vádlott testvére, a sértett férfi pedig a vádlott sógora, aki más ügyben feljelentést tett a vádlott édesapja és testvérei ellen, ezért büntetőeljárás van ellenük folyamatban, ami miatt a vádlott, és a sértettek között rossz a viszony: a sértettek félnek a vádlottól, aki többször megfenyegette illetve bántalmazta őket. A sértett férfi feljelentése alapján a vádlott apja elleni büntetőeljárásban az ügyészség garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt vádat emelt, amiről a vádlott tudomást szerzett, ezért megjelent a sértettek lábatlani otthona előtt, ahol kiabált, ordítozott és azzal fenyegette meg az ingatlanban tartózkodó sértetteket, hogy megöli, kivégzi, lemészárolja őket, ha az apjának valami baja lesz.

A férfi többszörös visszaeső: a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt összbüntetésként 2 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozata kihirdetéséig tartsa fenn, továbbá őt végrehajtandó szabadságvesztésre, és közügyektől eltiltásra ítélje.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink