Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-07 18:37:00

Egyre több fiatal kapja el a koronavírust az USA-ban

Már nem csak az idősebb korosztályra jelent komoly veszélyt a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban. A húszas és a harmincas éveikben járó fiatalok között is egyre több a megbetegedés – erről számolt be az ATV Los Angelesi tudósítója, Balogh Klaudia a Spirit FM Spirit Show műsorában.

Aggasztó hírek érkeztek Kaliforniából, miután nyilvánosságra hozták hétfőn, hogy egyetlen nap alatt több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ezzel 273 418-ra emelkedett a koronavírusos kaliforniaiak száma. Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója sajtóértekezleten jelentette be, hogy az elmúlt két hétben ötven százalékkal nőtt a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel kórházban kezeltek aránya. A kórházban ápoltak harmada Los Angeles megyében betegedett meg.

Balogh Klaudia Spirit Show-ban ezzel kapcsolatban hozzátette, nem csak egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, hanem megnőtt azoknak a betegeknek a száma is, akik lélegeztetőgépen vannak.

Bár az első hírek még arról szóltak, hogy ez a vírus főleg az idősebb korosztályra veszélyes, most fordult a tendencia, mert egyre több, a húszas vagy a harmincas éveiben járó fiatal kapja el a betegséget.

A Los Angeles-i tudósítónk környezetében is többen megbetegedtek, igaz, esetükben a vírus enyhe tüneteket okozott.

Annak, hogy a fiatalok körében is megnőtt a fertőzések száma, Balogh Klaudia szerint az az oka, hogy ők nem veszik komolyan figyelmeztetéseket és a szabályokat. Rendre látja a tengerparti sportpályákon fiatalok csoportjait, hogy maszk nélkül játszanak. Éppen ezért hozta meg például Kalifornia állam kormányzója azt a rendeletet, hogy az éttermek és a bárok beltéri részei nem nyithatnak ki, ahogy a szórakozóhelyek is zárva vannak. Csak a teraszok maradhatnak nyitva az éttermek vagy a kávézók esetében. Ami a fertőzöttek számának hirtelen megugrását illeti, ennek az is lehet az oka, hogy egyre többen mennek el tesztelésre, hiszen a kaliforniai lakosoknak ez a szolgáltatás ingyenes.

A hangulatról Balogh Klaudia elmondta, hogy az emberek egyre türelmetlenebbek, és csalódottak – látva, hogy a fokozatos nyitás ellenére sem javul a helyzet. A mostani július 4-i függetlenségi napot is egészen szürreális körülmények között ünnepelhették Los Angelesben. A tengerpartokat lezárták, és központi rendezvények sem voltak. Így aztán a lakosok maguk oldották meg a tűzijátékot, és annyit kilőttek egyetlen éjszaka, hogy másnapra a város levegőjének minőségén ez komolyan meglátszott.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink