Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-07 05:10:00

Bevált az otthoni munkavégzés a cégeknél a korlátozások alatt

Az ATV Híradójának riportjából kiderült, hogy sok helyen vissza se térnek teljesen az irodába a dolgozók, változhat a vállalatoknál a munkarend.

"Amikor kihirdették a járványügyi vészhelyzetet, és lezárták az intézményeket, akkor a kisgyermekes kollégáimmal egyesével beszéltem, hogy ezt hogy fogja tudni megoldani, milyen támogatást vár el akár tőlem, akár a cégünktől. Szerencsére mindenkivel sikerült jó irányba megbeszélni azt, hogy az otthoni munkavégzés tényleg hatékony is legyen, de egyébként a munka-magánélet egyensúlyt is támogassa" – mondta Rónaszéki Péter a Fortix Kft. ügyvezetője. 

Bevált az otthoni munkavégzés a cégeknek és a dolgozóknak is

 

Az OTP Bank által készített friss felmérés szerint az otthoni munkavégzés jól vizsgázott: ezen kívül a válaszadók 48 százaléka mondta azt, hogy munkáltatója időben és világosan reagált a koronavírusra. 8 százalék szerint pedig a cége túl későn szigorított.

Több vállalat úgy érzékelte, hatékonyabban folyt a munka a korlátozások alatt, amit a Telekom kommunikációs főigazgatója azzal egészített ki, hogy az ötletelős, kreatívabb feladatokhoz jobb a személyes jelenlét. A cégnél az alkalmazottak részéről pozitívak voltak a visszajelzések a home office-szal kapcsolatban, ezért az otthon dolgozók arányát 40 százalékra szeretnék növelni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink