Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-07 16:08:00

Az NNK elárulta, miért ugrott meg a borsodi koronavírus-fertőzöttek száma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében azt írja, a fertőzöttek egy oktatási intézményhez köthetők. Az NNK folyamatosan végzi a kontaktkutatást, eddig 21 pozitív esetet találtak a kontaktok körében.

 
"A kontaktok körében eddig elvégzett PCR laboratóriumi vizsgálatok 21 fő esetében pozitív eredménnyel zárultak. A járványban Borsod megyei lakosok mellett egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg 3 főt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Infektológiai osztályán. A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek. A szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, a tünetesek kórházban, illetve otthonukban vannak"

- olvasható a közleményben.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a Ripostnak erősítette meg: Borsodban Mezőkövesden terjed a vírus. Mindannyian egy oktatási intézmény zárt értekezletén kapták el a vírust. Ott egy személy volt, aki tüneteket mutatott, köhögött, a feltételezések szerint ő fertőzte meg a többieket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemelten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.

Az NNK továbbra is hangsúlyozza, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személyek álljanak munkába, menjenek közösségbe. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink