Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-06 19:09:00

Ezeken a helyeken robbant be ismét a koronavírus

Újabb spanyolországi térségben vezettek be karantént, az új típusú koronavírus terjedése miatt. Száz éve példátlan lépésként lezárták a határokat Ausztrália két állama között, miután megugrott a fertőzöttek száma Melbourne-ben.

Spanyolországban újabb területek zártak le

Csaknem 70 ezer ember került vesztegzár alá Spanyolország Galícia térségében, miután ismét nőni kezdett a koronavírus fertőzöttek száma. Egy nappal korábban Katalónia egyes térségében is újra kijárási tilalmat vezettek be.
Aragónia térségében ismét visszatértek a vesztegzár feloldásának második fázisába, és lezártak olyan épületeket, ahol több lakosnál kimutatták a vírust. Spanyolországban a járvány halálos áldozatainak száma meghaladja a 28 ezret.

Határzárat vezettek be Ausztráliában

Meghatározatlan időre lezárták a határokat Ausztrália két legnagyobb lakosú állama között, miután megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma Melbourne városában. Az ország történetének elmúlt száz évében most először zárják le a Victoria és Új-Dél-Wales államok közötti határt. Legutóbb az 1919-es spanyol nátha idején történt ilyen lépés. Victoria fővárosában szigorú távolságtartási szabályokat vezettek be 30 környéken, és kilenc lakótömböt teljes vesztegzár alá helyeztek. Az államban 127 új fertőzéses esetet jelentettek az elmúlt 24 órában.

"A lakásban maradás a legbiztonságosabb, és a legjobb dolog amit tehetünk. Nem kellemes, és tudom, hogy nagyon nagy kihívást jelent. De ez a legjobb megoldás, hogy megakadályozzuk, hogy a vírus átterjedjen olyan emberekre, akiknek valamilyen már fennálló egészségügyi problémája van, és az ebből jövő tragikus következményeket."

- jelentette ki Victoria állam miniszterelnöke.

India

India vasárnap 613 új elhalálozást, és több mint 24 ezer új koronavírus-fertőzést jelentett, ami a legnagyobb egy napon belüli növekedést jelenti az ázsiai országban. Ezért a korábbi tervekkel szemben mégsem nyitják meg újra a híres Tadzs Mahal mauzóleumot.

Kína

Peking enyhítette a kimenő utazási korlátozásokat, miután csökkent a koronavírus fertőzötteinek száma. Most azok, akik Peking alacsony veszélyeztetettségi szinten levő területein élnek, negatív vírus teszt eredmények nélkül is elhagyhatják a várost.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink