Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-06 17:36:00

Kamupártokon keresztül több mint százmilliót csalhatott egy házaspár

Az ügyészség hat év után emelt vádat Seres Mária és férje ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt, mert a kampánycélra kapott állami támogatásból 117 millió forintot eltulajdonítottak, azt nagyrészt magáncéljaikra használták fel.

"Megmutatjuk azt, hogy a hét öt napján mennyibe kerülnek a képviselők. Ez negyedmilliárd forint. Ennyi pénzt fogunk kiszórni, [...] Ez a mi pénzünk, és éppen ezért kell felelős döntést hoznunk április hatodikán. [...] A levegőbe szétszórjuk, hasznosuljon úgy, ahogy kell" – szólt annak idején a párt kampányszövege. 

A nyomozás során kiderült, hogy a pár két pártot is életre hívott, melyek a vádirat szerint nem is működtek, majd a 2014-es választások előtt egy harmadik párot is bejegyeztettek és azonnal támogatást igényeltek. 

Kamupártok: 6 év után emelt vádat az ügyészség férj és feleség ellen

 

"A magyar államkincstártól a 300 millió forint meg is érkezett az új párt bankszámlájára. A férfi a meghatalmazása felhasználásával ebből 117 millió forintot átutalt a felesége pártjának bankszámlájára. A nő pedig ebből tovább utalt 76 millió forintot a férje által vezetett párt bankszámlájára. Az átutalás jogcímeként mindig azt tüntették fel, hogy kampánytevékenység finanszírozása" – nyilatkozta az ATV Híradójának Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint ezek a pártok az új pártoknak semmilyen szolgáltatást nem végeztek, de az ügyészség szerint az eredeti két párt sem működött. A tagságuk az ismerőseik köréből kerültek ki. A házaspár három pártot, illetve civil szervezetet használt fel a csaláshoz: ezek papíron még mindig működnek, az ügyészség azonban ezek megszüntetését is kezdeményezte. Az ATV Híradó megkereste a pártokat vezető Seres Máriát és férjét, de az elérhetőségeiken nem érték el őket.

Szilágyi László azt is hozzátette, hogy mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink