Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-06 11:35:00

Alkoholfogyasztási tilalom jöhet Siófok közterületein

Lengyel Róbert polgármester Facebook-oldalán tette közzé az erről szóló javaslatot.

A polgármester több intézkedésről döntött már, de – mint írta – a még megmaradt önkormányzati jogszabályi lehetőséget kihasználva a város biztonságosabbá, nyáron is élhetőbbé tételét célozná meg mostani javaslataival.

"Ezek egyikre, hogy Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken"

-olvasható Lengyel bejegyzésében.

A másik, hogy korlátoznák az üzletekben az éjszakai órákban történő, "jelenleg korlátlan" alkoholvásárlást.

"Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva"

– írta a polgármester, hozzátéve, hogy előre hallja "a szkeptikusok ellenvetésit, az ellenérdekeltek fenyegetésit is és tisztában vagyok vele, hogy egyetlen varázsütésre nem fog minden megváltozni. De teszünk néhány lépést itt is előre és idővel látható eredmények is lehetnek."

"Mindkét tervezetem bírja a rendőrség támogatását is és abban is partner lesz a kapitányság – egyébként sok értelme nem is volna az egésznek –, hogy minél szélesebb körben betartatásra is kerüljenek a korlátozások. Ha a testület elfogadja a tervezetemet, az utcán vedelési, avagy az éjszakai alkohol kiszolgálási tilalom megszegése komoly következményeket von majd maga után" – írta még a polgármester.

Alkohol fogyasztási-, árusítási korlátozás-tervezet... Írtam korábban arról, hogy a Petőfi stny. idei lezárásának és...

Közzétette: Dr. Lengyel Róbert – 2020. július 6., hétfő

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink