Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-04 06:45:00

Megszólalt a vőlegény, akinek esküvőjén az egész násznép karanténba került

Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után. A vőlegény testvére Ausztriából jött haza, nála lett pozitív a koronavírus tesztvizsgálat. Őt korábban már ellenőrizték, de valószínű még nem tudta az eredményt, ezért jöhetett haza.

Egy tolnai szállodában tartották szombaton a fiatalok az esküvőt, akkor minden rendben zajlott. Azonban kedden reggel azzal ébresztették a vőlegényt, hogy az egész násznépnek - csaknem hetven embernek - karanténba kell vonulnia, mert testvérénél pozitív lett a covid teszt

A szállodába nem engedték be híradónk stábját, de annyit sikerült kideríteni, hogy a személyzet összes tagja, és mindazok, akik részt vettek az esküvőn, karanténba kerültek két hétre.

Aki részt vett az esküvőn, ajtaján most ott a piros "Covid-cetli", ami azt jelzi: belépni is tilos a házba, és akik ott laknak, sem hagyhatják el az épületet.

„A feleségemért bármelyik percben jöhetnek a mentők és tesztelhetik, mai nap reggel telefonáltak, hogy ma fogják tesztelni, néhány ember lesz még tesztelve, akik szociális munkát végeznek, illetve azok, akik az egészségügyben dolgoznak, és ott voltak az esküvőn” - mondta el a vőlegény.

A helyiek szerint ebben a helyzetben elkerülhetetlen a karantén.

Amióta kiderült, hogy fertőzött személy volt a lagzin, a szálloda személyzete minden nap kötelező fertőtlenítést végez a teljes épületben. Amennyiben a násznépnél nem jelentkeznek a tünetek, két hét múlva feloldják majd a karantént.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink