Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-04 11:23:00

“Cenzurázatlanul”: Orbán, Vucic és Jansa tabuk nélkül beszél szerdán Európa jövőjéről

PC és tabuk nélkül, "cenzurázatlanul" beszél Európa jövőjéről Orbán Viktor, Vucic szerb elnök és Jansa szlovén miniszterelnök szerdán egy webkonferencián - jelentette be Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke egy Facebook-videóban.

"Európa számára sorsdöntő, hogy Közép- és Dél-Kelet Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös jövönkről cserélünk eszmét. Ezt az eszmecserét nem lehet a politikai korrektség szűk keretei közé szorítani. Mi, ezen a táján a világnak a kommunizmus megdöntése után a nyílt, világos beszédet választottuk, mely a dolgokat nevén nevezi, és nem valamilyen ideologikus definíciót erőltet rá a valóságra" - Balog Zoltán egy Facebook-videóban jelentette be, hogy az általa vezetett Polgári Magyarországért Alapítvány Európa cenzurázatlanul címmel webkonferenciát rendez július 8-án, a résztvevők pedig Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök lesznek. A beszélgetést Francois-Xavier Bellamy, a francia Republikánusok EP-képviselője vezeti.

Meghívó https://europeuncensored.com/

Közzétette: Balog Zoltán – 2020. július 3., péntek
Az Orbán-Vucic-Jansa konferenciáról Novák Katalin a hét elején már említést tett az InfoRádióban, most pedig a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke a Twitterén is posztolta.

"Szükséges az európai szolidaritás újrafogalmazása"

Balog Zoltán a Facebook-videóban a arról beszélt, hogy különböző európai országokban merőben eltérő válaszok születnek, ha a pénzügyi válságról, a tömeges bevándorlásról vagy éppen a világjárványról van szó. "Szükséges hát újrafogalmazni az európai szolidaritás területeit és formáit, megtalálni válaszainkban a közös és eltérő szálakat".

Az alapító atyák kereszténydemokrata meggyőződése

Miközben az EU állampolgárai egyre inkább elveszítik az európai intézményekbe és az európai egyesülésbe vetett bizalmukat, a nemzeti keretek felértékelődnek. De az európai egység és a nemzetállam nem lehetnek egymást kizáró választások - hangsúlyozta Balog Zoltán.

"Mi az erős nemzetek Európáját akarjuk. Mi közös fundamentumnak az alapító atyák kereszténydemokrata meggyőződését tekintjük" - szögezte le Balog Zoltán, és óv attól, hogy "a mai baloldali fölényű fősodratú média elrettentsen" attól, hogy alapvető értékeinket –melyek a család, a nemzet, a szubszidiaritás –, a teremtés megőrzésének az értékeit előtérbe helyezzük.

A Polgári Magyarországért Alapítvány keretein belül évek óta támogatják az európai vitákat a közös jövőről. Így számukra megtiszteltetés, hogy "három kiváló államférfi" és egy "bátor francia politikus-filozófus" elfogadta a meghívást a webkonferenciára, hogy a létfontosságú kérdésekről, tabuk nélkül, cenzúrázatlanul bszéljenek - fogalmazott Balog Zoltán a szerdai konferenciáról a Facebook-videóban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink