Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-04 19:49:00

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, meghalt a sofőr Győr-Moson-Sopron megyében

Egy ember meghalt, nyolc pedig megsérült abban a balesetben, ami délelőtt történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Siófok térségében. Egy román rendszámú kisbusz borult fel, eddig tisztázatlan okból. A benne ülők közül senki sem úszta meg sérülés nélkül. Ikrényben pedig azután halt meg egy autós, hogy a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott.

Az oldalára borulva állt meg az a román kisbusz, amelyik a reggeli órákban szenvedett balesetet az M7-es autópálya siófoki szakaszán. Azt, hogy mi történt egyelőre nem lehet tudni, csak annyi biztos, hogy a kisbuszban összesen kilencen utaztak.

"Egy román felségjelzésű kisbusz közlekedett Budapest irányába, amikor eddig tisztázatlan körülmények között a belső szalagkorlátnak ütközött, majd felborult. A baleset során 8 személy megsérült, egy pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette." - nyilatkozta Orbán Zoltán, a Somogy megyei RFK szóvivője.

A sérülteket a mentők kórházba vitték, információink szerint közülük senki sincs életveszélyes állapotban.


A Győr-Moson-Sopron megyei Ikrényben a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre egy autó sofőrje, amikor a Sopron és Budapest között közlekedő interctiy érkezett. A mozdony maga alá gyűrte az autót. Annak vezetőjét csak a tűzoltók tudták kiemelni a roncsból.

"A tűzoltók a műszaki mentés során feszítő-vágóval bontották szét a jármű roncsait. Az autóban egy ember utazott, ő a baleset következtében életét vesztette." - mondta Schreindler Ágnes, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelem hivatalvezetője.

A baleset miatt a vonalon órákon keresztül szünetelt a vasúti forgalom. Csak a mentés után indulhattak újra a vonatok, de még órákon keresztül csak jelentős késéssel jártak a szerelvények.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink