Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-04 13:50:00

51 fokos kocsiban hagyta kutyáját egy budapesti férfi - képek

Bejelentést kapott péntek reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja egy újpesti parkolóban álló autóban hagyott kutyáról. A kiérkező rendőrök egy kisteherautó rakterében kikötött kutyát találtak, az állat fel is csavarodott a kötélre.

A kutyának nem volt vize, a neki ott hagyott tápot pedig nem érte el, az állatvédők 51 fokot mértek a kocsiban hőkamerával, így a rendőrök azonnal kivették a kutyát, megitatták, és az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat csipjét, ám annak adatai szerint a kutya gazdája nem egyezett a teherautó tulajdonosával.

Ezután értesítették az autó tulajdonosát, aki elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, így a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik. A kutyát az állatmentő liga menhelyre vitte – írja a Police.hu

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink