Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 10:04:00

Óriási fordulat Lagzi Lajcsi perében: megúszhatja a börtönt

Szerdán fordulat állt be a zenész közműlopási perében: a védelem koronatanúja azt állítja, nem Galambozó Lajos építette a lakóparkot, ahol illegális áramlekötéseket találtak – számolt be az Indirekt.

A vallomás szerint Galambos Lajos sosem volt a tulajdonosa sem az építtető, sem pedig a kivitelező cégeknek, így nem is állhatott érdekében illegális lekötéseket intézni a Boglárka lakóparkban.

A zenész ügyvédje a Ripostnak elmondta: a vád szerint Galambos Lajos volt a feje és strómanokon keresztül irányítója annak a céghálózatnak, amely a Boglárka Lakóparkot építtette és vagy részt vett a kivitelezésben. Ezzel szemben ügyfele csak közvetve köthető a projekthez. „Ezt igazolták a tanúk is, aki elmondták a bíróságon, hogy igazoltan ők voltak a cégek tulajdonosai. Megjelent az a férfi is, aki ténylegesen építtette a lakóparkot, és aki megbízta a fővállalkozót a kivitelezéssel, vagyis a közművek bekötésével is. Ő gyakorlatilag tisztázta ügyfelem szerepét, ami nem volt más, mint hogy ismertségével segítsen az ingatlanok értékesítésében” – részletezte dr. Fröhlich Krisztián.

Hozzátette: a vallomások fényében nehéz megindokolni, hogy Galambos Lajost milyen érdekek vezették volna ahhoz, hogy illegálisan áramot vételezzen a lakóparkban, hiszen semmilyen érdekeltsége nem volt a projektben. „Konkrétan meg is neveztünk egy személyt, aki vélelmezhetően elkövette a cselekményt. Az illető nem csak hogy alvállalkozóként részt vett az építkezésen, de hosszú időn át több ingatlan bérlője is volt” – fogalmazott.

Ajánlom

További belföldi híreink