Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 10:27:00

Orbán Viktor megmondta, mikor nem lesz második hullám

Ha jól készülnek fel az egészségügyi szakembereink, ha ők jól végzik a munkájukat, akkor nem lesz második hullám - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban ma reggel. A miniszterelnök azt mondta a jövő évi büdzséről: nem lesz kolbászból a kerítés, de “áttörés” jellegű elemek vannak benne, és Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból.

“Én nyugodt vagyok, ma elfogadja a jövő évi költségvetést a parlament, tehát van egy költségvetésünk, a gazdaságvédelmi alap és a járványügyi alap is működni fog, sok száz milliárdot helyeztünk ki gazdaságvédelmi beruházásokra, azok a következő fél, egy évben megvalósulnak” - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban ma reggel.

Bár harcolnunk kell, mert a Tour de France is több szakaszból áll, az első szakaszgyőzelmet megnyertük, most a második szakaszt kell megnyernünk - tette hozzá, a munkahelyvédelmet a “második csatának” nevezve. Nem lesz kolbászból a kerítés, de “nagyon komoly dolgok lesznek” - utalt arra, hogy válság idején 13. havi nyugdíjat vezetnek be, vagy ha “az asszonyok szülnek” a fizetésüket az első félévben száz százalékban megkapják majd. Olyan áttörés jellegű elemek is vannak a költségvetésben tehát, ami önbizalomra ad okot - fogalmazott a miniszterelnök.

Nehéz év a 2020-as, de ami a jövő évet illeti, “nem egyszerűen fény van az alagút végén”, hanem a válságból megerősödve kerülhetünk ki - jelentette ki a műsorban, hozzátéve, nem mondja ezt biztosra, de “ha továbbra is óvatosak leszünk, ha nem engedjük, hogy a koronavírus-járvány ismét "felszaladjon", és ha jól készülnek fel az egészségügyi szakembereink, ha ők jól végzik a munkájukat, akkor nem lesz második hullám - jelentette ki a miniszterelnök, és köszönetet mondott nekik a hősies munkájuk miatt a Semmelweis-nap alkalmából is.

Ha “észnél van a határvédelemnél", ha támogatjuk a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedjük, hogy "baleknak" nézzenek bennünket Nyugaton, és ha mindezt jól összerakjuk akkor megerősödve kerülhetünk ki a válságból - mondta Orbán Viktorban a Kossuth Rádióban.

 
Ajánlom

További belföldi híreink