Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 08:51:00

Orbán: Itt a nyár, fagylalt, lángos, de őrizzük meg az óvatosságot!

“Itt a nyár, emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az ember úgy érzi, kitört a szabadság”. De az óvatosságot őrizzük meg, és ha lehet, válasszuk a Balatont - mondta a miniszterelnök a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában. Orbán Viktor a migráció kapcsán kijelentette: ma a határvédelem egészségügyi védelmet is jelent.

"A siker kulcsa bennünk van. Azt kell a magyaroknak megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem. Nem háborút nyertük meg a koronavírussal szemben, hanem egy csatát, szakaszgyőzelmet arattunk - hangoztatta Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök figyelmeztetett, hogy nincs vakcina, nem tudjuk beoltatni magunkat a fertőzéssel szemben. Mint mondta, ellen kell állni a brüsszeli nyomásnak, van ilyen ajánlás, de nem EU-országból nem engedünk be senkit. Most is humanitárius korridor újra kötelező Magyarországon, aki letér, büntetésre számíthat - mondta.

“Mivel az országot nem tudjuk kiszakítani Európából, és nem is akarjuk, ezért a környező országok hatással vannak ránk" - hangoztatta, és azt kérte, most mindenki jól gondolja meg, hová megy nyaralni.

"Persze a magyar ember az olyan, hogyha nem látja évente legalább egyszer a tengert, akkor úgy érzi, hogy börtönben van, vagy legalábbis sokan vagyunk, akik így érezzük. Ez egy nagyon erős érzés a magyarok szívében, de lehet, hogy most inkább a Balatont érdemes választani, tehát jól gondolja meg mindenki, hogy hova megy nyaralni” - fogalmazott Orbán Viktor. “Itt a nyár, emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az ember úgy érzi, kitört a szabadság”. De az óvatosságot őrizzük meg - kérte a műsorban. “A kormány pedig ne nyaralgasson, hanem figyeljen, itt kell lenni a hivatalban, legalábbis még pár hétig” - mondta a miniszterelnök.

A határvédelem egészségügyi védelem is

Orbán Viktor figyelmeztetett, hogy most a határvédelem egészségügyi védelmet is jelent, a balkáni útvonal mentén nő gyorsan a fertőzések száma.

Meg is erősítettük a határvédelmet, az embercsempészek aktivitása váratlanul megnőtt, tehát növekvő számokkal küzdünk. Mint mondta, több mint negyven százalékkal megnőtt az illegális határátlépési kísérleteknek a száma. “Szükség van a rendőreinkre, szükség van a katonáinkra. Nem helyes dolog, de amikor a határt kell védeni, akkor pedig különösen fontos, hogy ott legyünk a rendőreink és a határőreink mellett”- hangoztatta a miniszterelnök.

Tranzitzónák - nem börtönök voltak

Orbán Viktor a tranzitzónát kritizáló brüsszeli döntés kapcsán azt mondta: sokat gondolkodtak, hogy betartsák-e, mert nem tartják fogvatartásnak. “Ezért magyaros megoldást választottak”, bezárták a tranzitzónákat és a szomszédos országok nagykövetségeken kell beadni a kérelmet. Így elbírálás után lehet bejönni az országba. De mint mondta, ő “nem kecsegtetne nagy reményekkel” ez ügyben senkit, ez szigorítást jelent.

Bécsben zavargások, Stuttgartban bandaháborúk

Orbán Viktor a migrációs veszélyről hangsúlyosan beszélt. “Ha azt akarjuk, hogy Magyarország biztonságos hely legyen, keményen fel kell lépni a migráció ellen” - hangoztatta. Beszélt arról, hogy Bécsben zavargások voltak, Németországban pedig bandaháborúk zajlottak.

De mint mondta, ebben a kérdésben az emberek felhatalmazásával is rendelkeznek, hiszen a nemzeti konzultációkon elmondták az emberek a véleményüket, ezért nem érzi magát rosszul, hogy vitatkoznia kell Brüsszellel, az Európai Unióval.

Német elnökség, migránsok, “nekünk magyar gyerekek kellenek”

Július elsejétől Németország vette át az uniós soros elnökségét. Orbán Viktor erre a műsorban azt mondta: Magyarország együttműködésre törekszik a német vezetéssel, de egy dologban nem tudunk együttműködni a németekkel, az a menekültügyi kérdés. A németek ugyanis úgy döntöttek, hogy a demográfiai problémáikat migrációval próbálják orvosolni. “Mi magyarok azt nagyon nagy bajnak tartanánk, mi láttuk azt, milyen, amikor a muszlim világból közösségek érkeznek Magyarországra” - mondta a miniszterelnök.

Nem bízunk abban, hogy “abból a világból érkező népesség utánpótlás biztonságos, békés és keresztény magyar életet erdeményezne. Márpedig békés és biztonságos, magyar és keresztény elveken épülő társadalmi életet szeretnénk Magyarországon - mondta Orbán Viktor.

Nekünk magyar gyerekek kellenek, nem pedig migránsok. “Lehet, hogy munkaerőt vársz, de embereket kapsz” - mondta, hozzátéve, hogy ez előbb utóbb “konfliktusokat kapsz” emiatt. Nem hiszünk a párhuzamos társadalmak békés egymás mellett élésében. Mivel nálunk nincsenek migránsok, nem is szeretnénk, hogy legyenek. Mi hiszünk abban, hogy Magyarország a magyaroké, és mi magyarok meg is oldjuk a problémáinkat - mondta Orbán Viktor a műsorban.

Ajánlom

További belföldi híreink