Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 09:48:00

Orbán a baloldalról: Ez egy “mélység, szakadék”, ő már elveszítette a fonalat...

A 2021-es költségvetésnél a kormányjavaslat finomítására kell összpontosítani, nem a baloldali észrevételekre, “mert azok nem kifelé visznek minket az erdőből, hanem inkább befelé - mondta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban, egyértelművé téve: ma a a kormány büdzséjavaslatát szavazzák meg, az ellenzéki javaslatokban semmi logika sincs.

​Az egyszerű gondolkodású ember már elveszítette a fonalat, ha a baloldalról van szó, “én már nem tudom, hogy mit csinálnak” - mondta Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában a Kossuth Rádióban a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, miszerint két MSZP-s politikus több száz milliárdos javaslattal erősítenék az egéstségügyet.

A baloldal nem állt oda az ország mellé a bajban, védekezésben, csak nemeket mondtak, ráadásul olyan “kamuvideóval rémisztgették az országot, amit én az elmúlt harminc év elkölcsi mélypontjának tartok” - mondta Orbán Viktor. Az emberek halálfélelmére alapozva akartak gerjeszteni saját politikájuk iránt politikai szimpátiát, ellenszenvet a kormány iránt... “ez egy olyan mélység, ez egy szakadék” - állította a miniszterelnök, hozzatéve: nem érti mit csinálnak. Ők is voltak ellenzékben, nem állítja, hogy hibátlanok voltak, “de amit a baloldal csinál most, az egész egyszerűen felfoghatatlan” - mondta, hozzátéve: ha baj van, akkor oda kell állni az emberek, meg sz ország mellé, akkor nem lehet Brüsszelbe szaladgálni, hogy följelentsenek bennünket, “ezt csinálták egyfolytában”. Ők azért dolgoztak, hogy gyengüljön a válságkezelő képességünk. Arról akarják meggyőzni sz embereket, hogy baj van az irszágban, miközben mi vagyunk az efyik legsikeresebben védekező ország. “Elvesztettem a fonalat” - fogalmazott Orbán Viktor.

Azt mondta, figyelte a költségvetési vitában a baloldali hozzászólásokat, de azokban nem talált semmi logikát. Így a kormány által benyújtott 2021-es költségvetést fogják megszavazni ma a parlamentben - jelentette ki.

Miért lopkodják ki a konzultációs íveket?

“Azt meg már végképp nem értem, hogy kilopkodják a postaládákból a nemzeti konzultációs kérdőíveket, és megfosszák az embereket a lehetőségtől, hogy válaszoljanak” - hangoztatta a miniszterelnök a műsorban. De szerinte a magyarok felnőtt emberek, akkor nem küldik vissza, el tudják dönteni maguktól, ki akarják-e tölteni ezeket a kérdőíveket.

Visszatérve a jövő évi költségvetésre amiről ma szavaznak a parlamentben, Orbán Viktor azt javasolta: “inkább a kormányjavaslat finomítására összpontosítsanak, ne a baloldali észrevételekre, mert azok nem kifelé visznek minket az erdőből, hanem inkább befele”.

Ajánlom

További belföldi híreink