Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 15:39:00

Fényes nappal rongálták meg a Szabadság téri Horthy-szobrot

A Szabadság tér melletti Hazatérés templománál található Horthy Miklós szobrát ismeretlenek vörös festékkel öntötték le. Az még nem világos, hogy az elkövetőket a Black Lives Matter mozgalom szoborrongálásai inspirálták-e, vagy más felindulásból követték el tettüket - írja a hetek.

A lap egyik olvasójának elmondása alapján a templom lelkésze, Ifj. Hegedűs Lóránt "elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe", és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat. Az egyik oldal őt teszi felelőssé a zsidók deportálásáért, a másik oldal pedig hős államfőként tartja számon.

A hírre a Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd is reagált Facebook-oldalán. Azt írta:

"biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva. Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel. Hiába is várjuk Karácsony Gergely elhatárolódását, ő épp felbujtónak tekinthető, hiszen a Mi Hazánk nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen. A szobrot legutóbb június 4-én koszorúztuk meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén ökumenikus keretek közt. Elvárjuk a rendőrségtől, hogy ugyanolyan gyorsan állítsa elő a felelősöket, mint ahogy a Horthy-felvonulásunk után előállította a Szent Korona másolatát békésen hordozó gárdistákat."

Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot,...

Közzétette: Novák Előd – 2020. július 3., péntek

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink