Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 18:35:00

Megszavazták az egyszer használatos műanyagok betiltását

A péntek délelőtti ülésen szavazott a parlament az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatról, amit 195 igen szavazattal, tartózkodás és nem szavazatok nélkül elfogadtak.

Májusban esett szó arról, hogy 2021 januárjától betiltanák Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat. A műanyag italpoharak és más egyszer használatos műanyag termékek mellett a könnyű, eldobható zacskók tűnnek majd el boltokból, az előzetes tervek szerint az unió által szabott határidő előtt - írja az Index.

Kicsit később aztán visszavonta a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt a törvényjavaslatot, amely az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szólt, a járványhelyzetre hivatkozva. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta, a kormány továbbra is támogatja az egyszer használatos műanyagok kivezetését, csak az időzítés változott. Hogy ez milyen hatásokkal járhatna, és hiba-e, azzal itt foglalkoztunk bővebben. Ezt a tiltást fogadta most el a parlament.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink