Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 13:49:00

Hollik bejelentése: A kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha Karácsonyék sokáig “szerencsétlenkednek”

Ha hosszú ideig tart a főváros “szerencsétlenkedése” akkor a Fidesz és KDNP frakciók megkérik a kormányt, hogy vegye át a Lánchíd felújítását és vegye a saját kezébe a hidat magát is - jelentette be Hollik István. Az ATV kérdésére azt mondta: ez rövid időt jelent, “nem sokat tudunk most már várni ezzel”. Az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzámódosítani - mondta a kérdésünkre.

A Lánchíd nemzeti jelkép, és a főváros felelőssége. Érthetetlen, hogy miért nem írta ki a főváros a kozbeszerzést. A “szerencsétlenkedést” a Fidesz és a KDNP eddig türelemmel figyelte. De ha ez hosszú ideig így tart, akkor megkérik akormányt, hogy vegye át a fenntartást, vegye a saját kezébe. Így újult meg a Kossuth tér, a Vár is. Azt kérik a kormánytól, hogy vegye át a felújitást - jelentette be Hollik István.

Az ATV kérdésére, hogy a “rövid idő” egy-két hetet jelent-e, Hollik István nem mondott konkrét határidőt, de a válaszából kiderült, hogy nem várnak túl sokáig.

Kell lépéseket tenni, a kormányzatnak kell a tulajdonosának lennie a Lánchídnak, akkor tudják felújítani - mondta Hollik István.

Az ATV kérdésére Hollik István azt is elmondta: kell lépéseket tenni a Lánchíd átveteléhez, a kormányzatnak kell a Lánchíd tulajdonosonának lenni, ehhez törvénymódmódosításra van szükség. “Ez egyszerü jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani - nyilatkozta a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV-nek.

Nyilván a nemzeti vagyonról szóló törvényt kellene ehhez módosítani.

Ajánlom

További belföldi híreink