Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 20:59:00

Döbbenetes felvételek: kiégett egy alkoholt szállító kisteherautó Pécsen

A felcsapó lángok a közelben levő családi házat is veszélyeztették. Nehezítette az oltást, hogy a jármű egy elektromos vezeték alatt állt, amit előbb áramtalanítani kellett.

Sűrű fekete füsttel égett a kisteherautó a pécsi Megyeri úton csütörtökön délután. Az autósok közül többen is megálltak, de azon kívül, hogy videóztak, sokat nem tudtak tenni. A platón levő alkohol is meggyulladt, ezzel tovább erősítve a lángokat. A tűz ráadásul közvetlenül egy családi ház mellett tombolt.

"Az oltást az nehezítette, hogy a tűz veszélyeztette a mellette levő családi házat is, valamint az égő autó felett vezetékek is voltak, tehát ide a szolgáltatót is ki kellett hívni" - mondta el Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Az oltásnak csak akkor tudtak nekiállni, amikor a szolgáltató kikapcsolta a vezetékeket a rendszerből. A tűz annyira közel volt a házhoz, hogy az előkertben levő banánpálmák leveleit is elérték a lángok. Egy tűzvédelmi szakember szerint egyre több a gépkocsitűz, ezek közül soknak meg lehetne akadályozni az elharapózását.

"Minden esetben célszerű a gépjárművekben egy porral oltó készüléket tartani. Ilyen esetekben gyorsan el lehet oltani a tüzet mielőtt a tűzoltó egységek kiérnek a helyszínre és nem kell azt a 10-15 percet sem megvárni azzal, hogy esetleg leég a gépjármű"

- magyarázta Topa Szilárd.

A pécsi kisteherautóban valószínűleg nem volt ilyen tűzoltó készülék, így a jármű teljesen kiégett. Azt, hogy mitől gyulladt ki a kocsi, még vizsgálják.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink