Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 17:59:00

Budapest rendőrfőkapitányával tárgyalt a VIII. kerület polgármestere

Pikó András közösségi oldalán azt írja, a Józsefváros közbiztonságát érintő kérdésekről tárgyaltak, és arról, hogy "hogyan tudnák közösen még biztonságosabbá és élhetőbbé tenni Józsefvárost".

"Közös célunk, hogy célzott programok és szorosabb együttműködés kidolgozásával garantáljuk a józsefvárosi lakosok biztonságát. Emellett örömmel fogadtam a hírt, hogy a Blaha Lujza térre és az aluljáróban 24 órás műszakban 4 rendőr teljesít szolgálatot, illetve a kerületben további tíz fő dolgozik a készenléti rendőrség állományából. A kerület vezetése és én is elkötelezettek vagyunk abban, hogy a kerületi rendőrök munkáját a nehezebb költségvetési helyzetben is támogassuk, amivel azt a nehéz munkát szeretnénk elismerni és segíteni, amit a kerületünkben nap mint nap végeznek" - írja a polgármester.
Pikó hozzátette: a rendőrfőkapitány támogatta azt a szándékot, hogy létrehozzák a havi rendszerességgel összeülő, a kerületi lakosok biztonságának fenntartásában fontos szerepet játszó szervezetek részvételével működő „Józsefváros Közös Biztonságáért Kerekasztalt”.
Emellett a kerület az év végére szerződést kötne a helyi rendőrkapitánysággal, mely Pikó szerint egyaránt szolgálja és garantálja mindkét fél érdekét és a józsefvárosiak biztonságát.

Tegnap Budapest rendőrfőkapitányával, dr. Terdik Tamás vezérőrnagy úrral tárgyaltam Józsefváros közbiztonságát érintő...

Közzétette: Pikó András polgármester – 2020. július 3., péntek
atv.hu
Ajánlom

További belföldi híreink