Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 11:39:00

Újra közelít az ítéletidő: kiadta a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Az OMSZ előrejelzése szerint az ország egyes területein akár 50 mm-nél is több csapadék eshet, és nagy méretű jég is valószínű.

Nagyjából két napra visszatérnek hazánkba a zivatarok, de marad a kánikula. Csütörtökön a középső, illetve egyre inkább a keleti tájak felett lesz felhős az ég, és főként az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben országszerte várhatóak intenzív zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Nagyobb számban a Dunától keletre számíthatunk zivatarokra, helyenként rövid idő alatt 20-40 mm csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, nagy méretű jég és 80-90 km/h-t meghaladó szélroham is valószínű. Heves zivatar legjobb eséllyel csütörtök délután, kora este alakul ki az Alföldön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás és zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki.

Máshol napos idő várható, de a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Jellemzően mérsékelt lesz a szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Az OMSZ a hőségre, illetve az extrém magas UV-B-sugárzásra is figyelmeztet.

Késő este 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Péntekre visszaesik a hőmérséklet, és a zivatarok valószínűsége is kisebb lesz.

 
Ajánlom

További belföldi híreink