Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 07:08:00

Nem heverte ki teljesen a koronavírust a magyar csatorna időjósa

Egyre jobban érzi magát Barta Sylvia, de még mindig érzi a koronavírus utóhatásait: jelenleg a kezelés miatt bőrelváltozással küzd, ami miatt kevésbé bírja a napsütést. A TV2 időjósa márciusban kapta el a fertőzést, amely után hetekig gyengélkedett, az otthonában ápolták.

"Hála a jó istennek, jól vagyok! A betegség után még gyenge voltam sokáig, de kezdem annyira jól érezni magam, mint korábban. Egy kis köhécselés ugyan még visszamaradt, de lehet, hogy ez az allergiámmal függ össze. A betegség ugyanis meglehetősen igénybe vette a légzőszervi rendszeremet. Hosszabb futás után is érzem, hogy máshogyan veszem a levegőt" – mondta az időjós, aki nemcsak a munkához, a futáshoz, de az edzésekhez is visszatért. Bár a kondíciója egyre jobb, még érzi a betegség nyomait.

"Bőrtüneteket is produkáltam a fertőzöttség alatt. Az ujjaimon és a törzsemen bőrelváltozások jelentkeztek, amik ugyan gyógyulnak, de emiatt nem lehetek annyit a napon, mint korábban, jobban kell figyelnem rá. Nem panaszkodom, így is sokat vagyok levegőn, de azért úgy érzem, hogy átment rajtam az úthenger. Annak örülök a legjobban, hogy úgy néz ki, nem szenvedtem maradandó egészségi károsodást" – mondta a Blikknek Barta, aki nagyon szeretne másoknak is segíteni. Az időjós szervezete ugyanis olyan súlyos tüneteket produkált, hogy a vére rengeteg ellenanyagot termelt, amit most az orvosok és kutatók fel tudnak majd használni.

"Megkaptam az eredményt a Szent László Kórházból, ahonnan jó hírek érkeztek. Rengeteg ellenanyag van a véremben, ami miatt alkalmas lehetek donornak, de például kutatási célokra is fel tudják használni a véremet. Jelenleg az Országos Vérellátó Központban vannak a leleteim, még várok az ő véleményükre, hogy kiderüljön, valóban donor lehetek-e, ez több tényezőtől függ, de bíztatóak a jelek" – újságolta el a lapnak a tévés, akinek a férje is elkapta a fertőzést, de tünetek nélkül esett át a betegségen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink