Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 13:00:00

Nekiment a KDNP a Parlamentben az egyszer használatos műanyagoknak

A KDNP képviselője, Földi László arról beszélt: az 1970-es években a műanyag az előrelépés, a hasznosság és a modernitás jelképe volt, műanyag nélkül nem létezne számtalan gép, szolgáltatás vagy áru, azonban az utóbbi években nyilvánvaló lett, hogy az egyszer használatos műanyag termékek elviselhetetlen mértékű környezeti terhelést jelentenek.

Leszögezte: a kormány és a Fidesz-KDNP elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért javasolták az EU-s irányelveknek megfelelően számos egyszerhasználatos műanyagtermék megtiltását. Ugyanakkor - folytatta - a kínálat mögött emberek tízezreinek munkahelye van, amelyet nincs joguk veszélyeztetni, hiszen a járvány is elég bajt okozott a munkaerőpiacon. A kormány bölcsen felismerte a helyzet komolyságát, ezért módosítja a betiltási határidőket - tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: nem lehet politikai divat kérdése a teremtett világ védelme. A baloldalt azzal vádolta, hogy csak beszél, de nem cselekszik ebben a kérdésben. Jelezte: az Országgyűlés előtt lévő javaslat az EU-s rendelkezéseknél szigorúbb szabályokat tartalmaz.​

 
Ajánlom

További belföldi híreink