Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 20:34:00

Mi történt a józsefvárosi közétkeztetéssel? Itt van Pikó András álláspontja

"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de a célunk a kerület megszabadítása a korrupciótól. A választási programunkban azt ígértük, hogy a józsefvárosiak nyernek azon, hogy ha megszabadítjuk őket a lakókat megkárosító rendszerektől. Minket ettől eltántorítani nem lehet" – írta a nyolcadik kerületi polgármester.

Pikó a közleményében leszögezte, hogy a kerületiek közétkeztetése biztosított."Vannak kapacitásaink arra, hogy átmenetileg házon belül lássuk el a feladatot" – írta. 

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de a célunk a kerület megszabadítása a korrupciótól. A választási programunkban azt...

Közzétette: Pikó András polgármester – 2020. július 2., csütörtök

Korábban a Fidesz közölte, hogy ötvenmillió forint bírságot szabott ki a nyolcadik kerületi önkormányzatra a Közbeszerzési Hatóság, mert többszörösen jogsértőnek találták azt a szerződést, amelyet a menzás céggel kötöttek.

Szilágyi Demeter, a Fidesz józsefvárosi képviselője egy sajtótájékoztatón mondta el, hogy a hatóság a döntést azzal indokolta, hogy nem érvényesültek azok a közbeszerzési alapelvek, amelyek szerint átláthatónak és többszereplősnek kell lennie az eljárásnak. Nem volt jogalapja, hogy az eljárásra csak egy ajánlattevőt hívjanak meg, és az is jogsértő, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával történt - ismertette. Hozzátette: a szolgáltatásban résztvevő cég ötmillió forintos bírságot kapott.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink