Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 20:46:00

Volt honvédelmi miniszter: kétszáz milliárd forint pluszhoz juthat évente a honvédség

A hadsereg fejlesztése nem áll le. A honvédelmi és rendészeti bizottság kormánypárti többsége ugyanis döntött, és háromezer milliárd forintért újabb hadifelszerelések szereznek be. Mindezt közbeszerzés kiírása nélkül.

A bizottság elnöke azonban azt mondta az Egyenes beszédben: pályáztatás és verseny is van.  

Ez nem azt jelenti, hogy mellőzzük a beszerzést meg a versenyt, hanem az átlag közbeszerzési eljárás alól adunk mentesítést, egész egyszerűen azért, mert tankot nem úgy vesz az ember, hogy bemegy a tankboltba, és azt mondja, hogy kérek három tankot

– mondta Kósa Lajos a szerda esti adásban. 

Évente akár 50%-kal több forrás is juthat a honvédségnek a kovetkező 15 évben

 

Az MSZP-s Harangozó Tamás a szerdai bizottsági ülésről is kivonult. Úgy fogalmazott, hogy a kormány másfél évtizedre előre költi el az adófizetői pénzeket. Szerinte félő, hogy ezzel gyanús közbeszerzések jelennek majd meg a honvédségnél.

A volt honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc szerint a gigantikus méretű csomaggal a honvédség éves szinten kétszáz milliárd forint plusz forráshoz juthat a következő másfél évtizedben. A volt honvédelmi miniszter híradónknak azt mondta, hogy ez nagyjából ötven százalékkal emelhetné meg a honvédség éves költségvetését. 

"Ebből nagy fegyverrendszereket lehet vásárolni" – nyilatkozta az ATV Híradójának, és példákat említett, hogy ebből akár ki lehet cserélni a még ki nem fizetett gripeneket, vagy olyan rakétarendszereket lehet vásárolni, amelyek az ország légterét és légtérvédelmét biztosítják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink