Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 11:27:00

Jobbik: a kormányoldal "zabálja a közpénzt"

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a kormány gazdaságpolitikáját és a jövő évi költségvetést bírálta.

Szerinte nem elegendő a bérek 7 százalékos és a nyugdíjak 3 százalékos tervezett emelése, amikor egy év alatt 9 százalékkal drágult az élelmiszerek ára. Ha a kormányoldalnak fontosak lennének nyugdíjasok, akkor a jövő évi költségvetésben differenciált nyugdíjemelés szerepelne, lehetővé tennék a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását és nyugdíjba engednék azokat a hatvan felettieket is, akik a válság miatt vesztették el az állásukat.
    
Azzal vádolta a kormányt, hogy költségvetési eszközökkel bünteti azokat a településeket, amelyek az önkormányzati választáson nemet mondtak a kormánypártokra. "Önök zabálják a közpénzt és zabálják az országot" - fogalmazott.

    
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára rögzítette: a jövő évi költségvetés a nyugdíjasokat, a családosokat, a rászorulókat, a bérből és fizetésből élőket és a kis-és közepes vállalkozókat támogatja, miközben az egészségügyre és az oktatásra fordított kiadások is folyamatosan emelkednek.  

    
Kiemelte: a 2021-es büdzsében szerepel a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíj visszaépítésének alapja. Folytatódik az adócsökkentés politikája, 2010-hez képest a munkáltatói terhek felére csökkentek. Azt kérte a jobbikos politikustól, hogy fejezze be az álhírgyártást, mert ezt a megmaradt Jobbik-szavazók is értékelnék.

 
Ajánlom

További belföldi híreink