Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 16:02:00

Gy. Németh Erzsébet: "A kormány annyira gyáva, hogy már a független filmművészeti egyetemtől is fél"

A DK kiáll a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a kultúra szabadsága mellett - hangoztatta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet, a párt alelnöke, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

Az a kormány, amely Széchenyi István ellentéteként szétverte a Magyar Tudományos Akadémiát és hagyta tönkremenni a Lánchidat, most fel akarja számolni a magyar kultúra és művészet talán legfontosabb oktatási műhelyét - jelentette ki.

Hozzátette: az intézmény vezetői is úgy látják, hogy fenntartásuk alapítványba szervezése után sem a művészet szabadsága, sem a szakmai szempontok érvényesülése nem garantált.

Gy. Németh Erzsébet elképesztőnek nevezte, hogy "a kormány annyira gyáva, hogy már a független filmművészeti egyetemtől is fél, és be akarja azt darálni".

Arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja vissza az egyetem függetlenségét "veszélyeztető" törvényjavaslatot.
Ha a kormányfő "kommunista típusú propagandaművészetet akar, akkor vetessen magának a gázszerelőjével egy színházat, de maradjon távol a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől" - mondta.

 
Ajánlom

További belföldi híreink