Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 14:38:00

Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Niedermüller Péter ellen

Az erzsébetvárosi polgármester kijelentése miatt korábban a CÖF-CÖKA tett feljelentést.

Február elején rendeltek el nyomozást Niedermüller Péter egy januári, az ATV A nap híre című műsorában tett kijelentése miatt. Az erzsébetvárosi polgármestert a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) jelentette fel, ellene közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott nyomozást.

Az ATV kérdésére az ORFK sajtóosztálya tudatta, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020. május 15-én, bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

Mint ismert, Niedermüller Péter A nap híre című műsorban többek között arról beszélt:

„[...] hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Január 30-án a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas demonstrációt is szervezett Niedermüller kijelentése miatt.

 
Ajánlom

További belföldi híreink