Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 10:40:00

Szanyi Tibor élő adásban írta le, kit szeretne miniszterelnökjelöltnek

A Jobbik és az MSZP is elvesztette korábbi identitását, ezért mondta róluk korábban, hogy fölöslegessé váltak. Erről Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója beszélt az ATV Start című műsorában.

Ami a saját pártjának támogatottságát illeti, Szanyi Tibor szerint most értelmetlen még a számokat nézni, az őszi adatok lesznek az első releváns mutatók.

Szanyi Tibor azt is elmondta, pártja szeretné rendbe tenni a zebrákat az országban. Az ehhez hasonló kérdésekben mindenkivel készek együttműködni, akár az MSZP-vel is.

A pártalapító azt is elmondta: július 18-án lesz pártjának első kongresszusa. Az is kiderült a beszélgetésből, hogy 32 egyéni jelöltjük már megvan a 106-ból. A kongresszuson meg akarják hirdetni a programtéziseiket is – tette hozzá a pártalapító, aki szerint a program fókuszában az a kérdés áll, hogy hogyan lehet leküzdeni a szociális válságot. Szanyi hangsúlyozta, hogy ez alatt nem elsősorban a mélyszegénységben élők, hanem a 4,5 millió munkavállaló helyzetét érti.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom célkitűzései között szerepel többek között a 200 ezres minimálbér és a 37 ezres családi pótlék, valamint hogy18-ról 16 évre szállítanák le a választókort.

Szanyi Tibor élő adásban leírta egy papírra, kit látna szívesen miniszterelnökjelöltként, ezt azonban nem kívánja egyelőre publikussá tenni.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink