Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 13:13:00

Orbán: Mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségek története

Május végén mutatták be a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésében készült Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet. Az eseményről most számolt be a Puskás Akadémia YouTube-on futó magazinjának júniusi adása.

A hvg.hu azt írja, a bemutatón beszélt Mészáros Lőrinc is.

"Én azt kívánom mindenkinek, hogy lapozgassa. Ez több mint négyszáz oldal. De ahogy én magam is belelapozgattam, azt gondolom, nagyon érdekes ez a könyv. Habár tankönyv a minősítése, de ajánlom minden szakembernek, minden oktatónak, és azt gondolom, talán majd minden gyereknek ajánlani fogjuk, ha eljutnak abba a korba, hogy tudják értelmezni a könyvet" - fogalmazott a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke.

Az alapító, Orbán Viktor is felszólalt az eseményen. Azt mondta:

"a futballt a művészet kategóriájába soroljuk, van aki az üzlet, van, aki a fizikum kategóriájába sorolja, és ebből különböző dolgok születnek. Mi a művészet kategóriájába soroljuk, mert a mi fölfogásunk, mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségek története. Futballistákra van szükség, akik kimennek a pályára, és olyat csinálnak, ami sose jutott volna másnak az eszébe."

A miniszterelnök hozzátette, hogy már „türelmetlenül várja", hogy a könyvben foglaltak "a valóságba is átköltözzenek".

A Puskás Akadémia 13 évét összefoglaló Labdarúgás és tudomány kötete másfél év alatt készült el, és 27 szakember dolgozott rajta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink