Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 09:08:00

Ekkor hívta fel utoljára Karácsony Gergely Tarlós Istvánt

A volt főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben beszélt az új városvezetés vizsgálóbizottságáról, és odaszúrt egyet Karácsony Gergelynek. Tarlós István azt is elmondta: minden olyan, a korábbi ciklusokat érintő ügyben feljelentést tett hétfőn, amelyeket a főváros baloldali vezetése korrupciógyanúra hivatkozva vizsgálna.

"A jelenlegi városvezetés a vizsgálóbizottság működésével öngólokkal nézhet szembe. Nem a személyemre szólt a bejelentés, de a két ciklus az én ciklusom. Most is megismétlem: a magam részéről, ha korrupciós pénzt felfedeznek, akár nálam, akár a családomnál, az másnap a Párbeszéd számláján fog landolni" - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergelyék felállítanak egy bizottságot, amely az előző ciklusok "korrupciógyanús eseteit" vizsgálja.

"Lényeg, hogy minden héten el lehessen mondani, le lehessen írni addig az ellenzéki sajtóban, egymás mellett a szavakat: vizsgálóbizottság, korábbi városvezetés, adósság, korrupció. Ez a fő cél. Ha már most tudják, hogy ezek az ügyek, közbeszerzések, lebonyolítások korrupciógyanúsak, feljelentést kellett volna tenniük. Én ezt hétfőn megtettem helyettük az országos rendőrfőkapitánynál" - jelentette ki a volt főpolgármester.

Tarlós konkrét ügyeket is említ, amelyek szerinte visszaütnek majd Karácsonyékra, illetve az ellenzékre, ilyenek a 4-es metró beszerzési és építési munkái, a Bálna ügye, a Rácz Fürdő közbeszerzése és a budapesti parkolási szerződések.

Tarlós egy olyan ügyet említ, ami szerinte az ő asztala volt. Ez a BKK és a főváros elektronikus jegyrendszere, de ebben az ügyben hangsúlyozza, hogy maga tett feljelentést még 2018-ban.

"Ez az ügy már megfelelő helyen, a nyomozó hatóságnál van"

- mondta.

A lap felvetette a 3-as metró ügyét, de Tarlós szerint azzal nincs semmi gond. " Az infrastruktúra – alagút, biztonsági berendezések, pálya – felújítása 217 milliárd forintos projekt, nem 25 milliárdos, mint a Lánchíd. A túlárazott kivitelezői ajánlatokat kétszer vagy háromszor dobtuk vissza, mire elfogadható lett. Azóta az első szakasz felújítása befejeződött, a második átadás előtt áll, és már folynak a munkálatok az általunk előkészített harmadikon is" - mondta erről.

Tarlós szerint csak politikai kommunikációs okból állít fel Budapest vizsgálóbizottságot. "Lényeg, hogy minden héten el lehessen mondani, le lehessen írni addig az ellenzéki sajtóban, egymás mellett a szavakat: vizsgálóbizottság, korábbi városvezetés, adósság, korrupció. Ez a fő cél" - véli a volt városvezető.

Tarlós beszélt Karácsony Gergelyről is, vele kapcsolatban arra utalt, hogy ő csak egy báb. Utoljára karácsonykor beszéltek egymással.

"A főpolgármester felhívott karácsonykor, udvariasan kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak. Azóta nem keressük egymást. Ő nincs is abban a helyzetben, hogy saját gondolatait, elhatározásait vigye bele a főpolgármesteri munkába. Meggyőződésem, hogy a főpolgármester nem a maga ura, főleg amióta a két MSZP-s polgármestert beszipkázta a DK"

- mondta Tarlós.

 
Ajánlom

További belföldi híreink