Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 05:30:00

Úgy néz ki, sokan örülnek, hogy vége az ingyenes parkolásnak

Megosztja az autósokat, hogy júliustól megszűnik az ingyenes parkolás. Volt, aki híradónknak azt mondta, hogy ezzel újra sarcolják az autósokat. Mások viszont úgy látják: kaotikus állapotokat teremtett az ingyenesség.

Megszűnik az ingyenes parkolás

 

Júliustúl megszűnik a díjmentes parkolás. Az ATV Híradójának nyilatkozó sofőrök azt mondták: örülnek annak, hogy visszaáll a régi rend. Hudák István például a közlekedési kultúra hiányára panaszkodott. Mint mondta, a díjmentes parkolással járó szabadsággal sokan visszaéltek, ami tumultust és káoszt idézett elő. Papp Endre is pozitívan nyilatkozott a parkolási díj újbóli bevezetéséről, szerinte így sokkal könnyebb lesz majd parkolóhelyet találni.

Salgótarjánban is azok örülnek a fizetős rendszer visszaállításának, akik forgalmas helyen dolgoznak. Ők eddig alig találtak parkolóhelyet. Szerintük is kaotikus állapotot idézett elő az ingyenesség. Göröcs Attila arról panaszkodott, volt, hogy három kör után sem talált helyet, ahol megállhatott volna, és Tóth Károly is reméli, hogy csökkenni fog a zsúfoltság, ha minden visszatér a régi kerékvágásba.

Az ingyenes parkolás amellett, hogy az autósoknak több gondot okozott, mint előnyt, az önkormányzatokat is sújtotta. Salgótarjánban a parkolóhelyekből a 60 millió forintos bevétel egynegyede,15 millió forint esett ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink