Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 19:20:00

Kegyetlenül kiakadt Karácsony Gergely Gulyás Gergelyre

„Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely azzal kapcsolatban, hogy a „Gulyás Gergely, valamint a XVI. és a XVII. kerület fideszes országgyűlési képviselői bejelentették, hogy a kormány pályázati alapot hoz létre a budapesti kerületi utak felújítására, azt azonban nem tették hozzá, hogy az erre szánt 5 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzattól vennék el” – tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony szerint ennek a forrása ugyanis a főváros által a központi költségbe befizetendő „Budapest-adó” további emeléséből származik. „Ez a pénz nagyjából annyi, amennyit a főváros az elkövetkező években a fővárosi kezelésű utak felújítására akart fordítani” – jegyezte meg a főpolgármester.

Gulyás Gergely ma jelentette be egy Szatmáry Kristóffal, a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztossal és a XVII. kerület, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselőjével, Dunai Mónikával közösen tartott sajtótájékoztatón, hogy a  kormány 5 milliárdot biztosít a budapesti utak felújítására. A kancelláriaminiszter azt ígérte, hogy nem pártpolitikai alapon fognak dönteni. Mivel Karácsonyék “pártpolitikai” döntése miatt “nagyobb a hiátus” a jobboldali kerületeknél, “valamilyen mértékben” ezt szeretnék kiegyensúlyozni - mondta a miniszter az ATV kérdésére. Gulyás Gergely sajtótájékoztatójáról itt írtunk.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink