Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 15:52:00

Ivókutakat helyeztek ki a 3-as metró vonalán

A mai naptól 8 állomáson higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutakat helyezett üzembe a BKV a 3-as metró vonalán.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, valamint Héri József metró üzemigazgató a Lehel tér metróállomáson adott át ivókutat az utazóközönségnek, mellyel egy időben további hét állomáson (Dózsa György út, Göncz Árpád Városközpont, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu, Újpest-Központ, Nagyvárad tér) is elérhetővé vált a szolgáltatás – írja a BKV közleményében.

Dorosz Dávid beszédében elmondta: a kutak a „hűsítő Budapest” nevű projekt jegyében létesültek, és további kezdeményezésekkel készülnek.

Héri József metró üzemigazgató az átadáson elmondta: a társaság felelős üzemeltetőként az elsődleges fontosságú biztonságos szolgáltatás mellett folyamatosan törekszik olyan újítások bevezetésére, a kényelmesebb utazás érdekében. Mint írják, az ivókutak felállításával a cél egy olyan fejlesztés bevezetése volt, amely egyszerre teszi komfortosabbá a városi közlekedést, és környezettudatos megoldás is, hiszen a palackok újratöltésével egy lépést tehetünk a fenntartható, tisztább és zöldebb városért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink