Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 06:16:00

Indul is meg nem is a szezon a Balatonon: veszélyben a vendéglátósok?

Lassan a túlélésért küzdenek a balatoni vendéglátók. A turisták a járvány utáni lazítás következtében sem lepték el az éttermeket és a büféket. A jó időben sokan voltak a parton, de a fogyasztás meg sem közelítette az ilyenkor megszokottat.

Indul is meg nem is a szezon a Balatonon. Ha jó az idő, akkor a parton nagyon sokan vannak, de a vendéglátók szerint ez náluk nem csapódik le. Az idei nyár első napos, meleg, alkalmanként kánikulát idéző hétvégéje volt most, de ezt csak kevesen érezték meg. A balatonlellei Pócz Pincészetnél is várják még a vendégeket.

"A Balatonon nagyon sokan vannak lent, a hétvégén telt ház van tulajdonképpen. A vendéglősök, meg én is amit tapasztalok, hogy tulajdonképpen a fogyasztás alább hagy az előző évekhez képest" 

- mondta Pócz József tulajdonos.

A part közelében működő éttermek, büfék valamivel jobb helyzetben vannak. A turisták hozzájuk közelebb jelentkeznek, de az időjárás egyelőre nem sokat segített a vállalkozásoknak. A június hideg és csapadékos volt, alig két napra volt csak strandidő.

"Ma délután is, ugye itt a semmiből keletkezett egy kis szélvihar és eső, ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha az időjárás is kegyes lesz a továbbiakban, akkor jó szezon elé nézünk, mert jó időben, ami volt eddig, azért szép számmal jöttek a vendégek is" - mondja Székely Sándor étteremvezető.

"Nyilván a korlátozások feloldása, illetve a szabályozás nagy mértékben befolyásolja, hogyan alakul a Balaton élete. Mi mindent megteszünk azért, hogy hasonló nyereséggel zárjuk, mint az előző éveket" - magyarázza Tóth Péter ügyvezető.

A Balatonon kora délután viharzóna vonult végig, ami miatt az egész tóra másodfokú viharjelzést adtak ki. Ez megint csak nem kedvezett a vendéglátósoknak. Ilyenkor még fürödni is tilos, de ahogy a felvételeken is látszik, ez nem mindenkit érdekelt, az erős szélben és a nagy hullámzásban is többen bemerészkedtek a tóba.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink