Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 05:20:00

Egyre több a halott, többen eltűntek - súlyos árvizek pusztítanak szerte a világban

Több országban is súlyos árvizek pusztítanak. Kínában és Indiában a monszun miatt léptek ki a folyók a medrükből. Milliók kerültek veszélybe, egyre több a halott. Heves viharok pusztítottak az Egyesült Államok északkeleti részén is. Ki kellett üríteni egy kórház intenzív osztályát.

Már csak vízi úton lehet megközelíteni az egyik kínai várost, amely a járvány által leginkább sújtott Hupej tartományban van. Az utcákon másfél méteres víz hömpölyög. A tűzoltók is csónakkal mentik a bajba jutott lakosokat.

"Kétszáz embert sikerült evakuálni, de még mindig tart a mentés. A magasabb szinteken lakóknak pedig élelmet vittünk, ők nem is akarják, vagy nem tudják elhagyni az otthonukat" – magyarázta az egyik tűzoltó.

A hétvégén leesett nagy mennyiségű eső miatt megáradtak a folyók, amelyek hatalmas területeket árasztottak el. Alig egy nap alatt 300 milliméternyi eső esett. Egyre több a halott, többen eltűntek.

Az északkelet-indiai Asszám államot is súlyos árvizek sújtják a monszunesőzések következtében. Több mint egymillió ember volt kénytelen elhagyni az otthonát. A helyzet óráról órára romlik.

"Vasárnap óta víz alatt van a házunk. Sok ember elvesztette az ingóságait, de az állatállományt is megtizedelte a csapás" – mondta egy falusi lakos.

A Brahmaputra, amely a világon az egyik leghosszabb folyó, a hétvégén lépett ki a medréből és több mint kétezer falvat elárasztott.

Massachussettsben a vasárnapi viharok nyomán alakultak ki árvizek. A víz elárasztotta egy kórház parkolóját. Az intenzív osztályt pedig evakuálni kellett.

Az Egyesült Államok északkeleti részén villámlott, erős szél fújt és nagy mennyiségű csapadék hullott le rövid idő alatt.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink