Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 05:20:00

Döbbenetes felvételek: így tarolta le a hétfői hidegfront Baranya megyét

Szélvihar tombolt tegnap a Dél Dunántúl nagy részén. A viharos erejű szél több helyen fákat rongált meg és csavart ki a helyéről. Baranyában egy vasúti vonalat is le kellett zárni, mert annyi fahulladék került a sínekre hogy az veszélyeztette a vonatközlekedést.

Egy intenzív hidegfront vonult végig hétfő délután Magyarországon, amelyet a zivatarok mellett néhol orkán erejű, 70-80 kilométer per órás sebességű szél kísért.

„Jellemzően letört faágak, kettétört, kettéhasadt fa volt az, aminél be kellett avatkozniuk, ezek jellemzően vezetékre dőltek, szakítottak el, házakat veszélyeztettek, volt, ami útra, járdára dőlt és így a forgalmat veszélyeztették, akadályozták" - mondta Híradónknak Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófvédelem szóvivője.

A Villány és Magyarbóly közötti vasútvonalon több fa is a sínekre dőlt, ezért reggelig szünetelt a vasúti forgalom. Az utasokat pótlóbuszok szállították. Pécsett egy tíz emeletes épület szigetelését bontotta meg a viharos szél, ami egy autóra rá is esett.

Somogy megyében is több helyre riasztották a tűzoltókat. Barcson egy lakóház kerítésére dőlt rá egy hatalmas fa, Fonyódon pedig egy parkban több fát rongált meg a viharos szél.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink