Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 16:33:00

Orbán Viktor sem kisebb, sem nagyobb kormányátalakításra sem készül

A Fidesz-KDNP frakció mai ülésén Orbán Viktor a ciklus félidejéről szólva azt mondta a kormánypárti képviselőknek, “sem kisebb, sem nagyobb” kormányátalakításra nem készül a következő időszakban - ezt több kormányzati szereplő és a zárt frakcióülésen jelen lévő képviselő is megerősítette az atv.hu-nak.

Noha az elmúlt hónapokban számos olyan értesülés, híresztelés látott napvilágot, hogy Orbán Viktor valamilyen módon átalakítja a kormányát, ma a Fidesz-KDNP frakcióülésen - zárt ajtók mögött - a miniszterelnök egyértelművé tette, “sem kisebb, sem nagyobb” kormányátalakitásra sem készül a következő időszakban. Ezt a tanácskozáson jelenlévő képviselők erősítették meg munkatársunknak.

Több kormányzati szereplő is úgy értelmezte a szavait, hogy “kisebb” kormányátalakítás sem lesz, hogy az egészségügyi államtitkárság is marad a Kásler Miklós vezette EMMI-nél, és a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium az egészségügyi készletezés, raktározás logisztikájának a központosításáért felel.

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is azt mondta az ATV kérdésére, hogy nincs napirenden az egészségügyi államtitkárság elvitele az EMMI-től. A miniszter akkor azt is kijelentette, nem tud kormányátalakítási tervekről.

Forrásaink most egyértelműnek nevezték, hogy mivel a koronavírus-járvány elleni védekezés “rendkívül sikeres volt”, nincs is ok a félidőben kormányátalakításra. Kásler Miklós esetében pedig a miniszterelnök többször “történelmi érdemekről” beszélt a járvány kapcsán, így semmi ok az EMMI esetében sem a változtatásra - mondták egybehangzóan a képviselők.

Ajánlom

További belföldi híreink