Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 14:56:00

Orbán Varjuval és Szabó Tímeával is összecsapott

Az azonnali kérdések aktuális hetében Orbán Viktortól is kérdezhettek az országgyűlési képviselők, többen éltek is a lehetőséggel.

Varju László azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy a szakszervezetektől miért vontak el pénzt, miért küld nekik az államtitkár fenyegető levelet és miért veszik semmibe a munkavállalókat.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy arról van szó, hogy a szakszervezetek pénzt kérnek a költségvetésből, amit örömmel megvizsgálják. Varju szerint a levél nem a szakszervezetőkről szól, hanem arról több százezer munkavállalóról, akiket képviselnek. Szerinte a kormány képviselői megfenyegetik őket, az a kormány soha nem fog a munkásoknak lehetőséget teremteni a felemelkedésre.

A miniszterelnök viszontválaszban elmondta, hogy nem értett meg mindent, amit a képviselő kérdezett. Áll az ajánlata, de miután Varju 8 éven keresztül volt a gazdasági minisztérium államtitkára, szeretné összevetni az ő teljesítményüket a baloldali kormányéval: a baloldal 23 ezer forinttal emelte a minimálbért, ők pedig több mint 80 ezerrel.

Szabó Tímea elmondta, hogy a járvány alatt közel félmillió ember vesztette el az állását, közben megy a haveroknak megy a pénzosztás. Egyenes választ szeretne kapni arra a kérdésre, hogy Mészáros Lőrinc felvette-e az állami bértámogatást, mielőtt kirúgott 850 embert, vagy sem?

Orbán Viktor viszontválaszában elmondta, hogy minden munkahelyet megtartó támogatás normatív, és mindegy, hogy az érintett vállalkozót Mészárosnak vagy Leisztingernek hívják. Szerinte azt állítani, hogy félmillióan vesztették el a munkájukat, az felelőtlen állítás. A járvány kitörése előtt 4 millió 500 ezer ember dolgozott, most meg 4 millió 370 ezer, amennyit a járvány elvett, annyit fognak teremteni.

Szabó Tímea azt mondta: egyenest választ vár a miniszterelnöktől, szerinte félmillió ember nagyon rosszul járt ebben az országban, miközben – folytatta – 187 milliárd forintot kapott Mészáros Lőrinc, és 200 milliárdot szántak a munkahelyvédelmi programra- a számok magukért beszélnek a képviselő szerint.

Orbán elmondta, hogy megérti, hogy a számokkal adódnak nehézséget, de támogatást közbeszerzésekkel összekeverni politikai iskolázatlanságra vall.

Azt kéri Szabó Tímeától, hogy tegyen fel konkrét kérdést a jövőben: most ugyanis annyit kapott, hogy "mi folyik itt", ha ennél konkrétabban tenné fel, akkor szívesen válaszolna rá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink